СО „Јединствени синдикат Телус“
Венизелосова 13/3 Београд
www.jedinstvenitelus.com

 

У ЧЕМУ СЕ МИ РАЗЛИКУЈЕМО ОД ДРУГИХ СИНДИКАТА КОЈЕ ВИ ПОЗНАЈЕТЕ?

- Солидарна помоћ – сматрамо да је поред очувања радног места, најзначајнија улога синдиката да притекне у помоћ својим члановима када је најтеже. Одлуком председништва, 50% укупног буџета Јединственог синдиката Телус стављено је на располагање фонду солидарности, али то никада није била, нити ће икада бити граница. У другим синдикатима, тај проценат је 33%.

- Позајмица – преко 20 чланова ЈСТ месечно добије краткорочну бескаматну позајмицу у износу од 15.000,00 динара на 5 месеци. Овим поводом, више од 850.000,00 динара је тренутно са рачуна Синдиката налази пласирано члановима.

- Професионализација – чланови председништва других синдиката, по правилу су ослобођени послова свог радног места, а добијају плату... и плату на плату... својим примањима од преко 100.000,00 динара, службеним колима, разним погодностима, као и чињеницом да не раде свој посао, они се јасно дистанцирају од радника и представљају класу за себе. Председништво Јединственог синдиката Телус, поноси се чињеницом да се синдикатом бави у време које је законодавац гарантовао и у слободно време, за плату коју заради у Предузећу. 

- Финансирање – једини извор финансирања Јединственог синдиката Телус је чланарина која се издваја од плата чланова. То значи да Јединствени синдикат Телус зависи само од Вас чланова. Не зависи ни од послодавца, ни од хот лајна нити од финансијера са стране. Због овога, ми не можемо да се подичимо дебелим контом у банци, али немамо ни путера на глави.

- Учинак – 1) до сада је залагањем ЈСТ више од 70 запослених примљено у стални радни однос, 2) више од 80 лица ангажованих на Привременим пословима, примљено је у радни однос на одређено време. 3) Колегама који раде на привременим пословима, статус је побољшан по питању пакетића за децу (које послодавац по закону није дужан да обезбеди), зараде по радном сату, расподеле зараде из добити (подељена у виду вишка сати). 4) послодавац је позајмицу у августу исплатио искључиво захваљујући настојањима ЈСТ...

- Мотиви – предност представника ЈСТ је у томе што раде и познају свој посао тако да су са синдикатом и без њега нешто. Размислите ко су и шта су представници других синдиката без синдиката!?